Jdi na obsah Jdi na menu
 


Závody TFA Bystřec 28. 9. 2013

  V sobotu 23. září se několik z nás zůčastnilo závodů TFA v Bystřeci. TFA (Toughest Firefighter Alive - Železný hasič) je požární disciplína, při které se běhá v plné vyýstroji (zásahový oblek, přilba, ochranné rukavice a dýchací přístroj) o celkové váze cca 20 kg přes několik překážek....

 V sobotu 23. září se několik z nás zůčastnilo závodů TFA v Bystřeci. TFA (Toughest Firefighter Alive - Železný hasič) je požární disciplína, při které se běhá v plné vyýstroji (zásahový oblek, přilba, ochranné rukavice a dýchací přístroj) o celkové váze cca 20 kg přes několik překážek. 

Závod probíhal takto: po odstartování se připojila B hadice do hydrantu. Poté se zvedli 2 B prodnice, každá připojena ke dvěma B hadicím a s nimi se uběhlo 40 metrů. Následovalo 60 (ženy 40) úderů do hammer boxu. Další překážkou bylo proskočení oknem (ženy přeskok malé bariéry a podlezení tyče) následováno odtažením 80kg figuríny. Po poležení figuríny následovalo prolezení skrz několik traktorových pneumatik. Poté se zvedly 2 20kg (ženy 10kg) barely, které se přesunuly na vzdálenost 40 metrů. po dokončení tohoto úkolu musel soutěžící vylézt po žebříku na lešeňovou konstrukci, výškou odpovídající zhruba druhému patru a zde vytáhnout na laně závaží. Po slezení žebříku dolů se proskákalo přes několik pneumatik a začali se motat 2 hadice. Jedna se uklidila do připravené bedny a se druhou se běželo do cíle.

Od nás se soutěže zůčastnili:

Lukáš Lešikar - 11. místo s časem 5,11 minuty

Michal Sudík - 19. místo s časem 5,57 minuty

Iva Dušková - 6. místo s časem 5:30 minuty

 

Fotky ze závodů:

 
 


Facebook

Statistiky

Online: 1
Celkem: 314346
Měsíc: 4690
Den: 178