Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nepomuky

 Obec

jsou částí obce Horní Čermná(okres Ústí nad Orlicí, Pardubický kraj). Leží cca 6 km severně od Lanškrouna. Počet obyvatel je cca 139 (k r. 2001). V blízkosti obce je CHKO Sázavské údolí, což je ideální místo na nedělní projížďku na kole či procházku. Blízko je také kostel na Mariánské hoře. Tento kostel je významným poutním místem. 

 

Mapa Nepomuk


Zvětšit mapu

 

 

Hasičský sbor

Náš hasičský sbor byl založen v roce 1898. V současné době má 37 členů z toho 34 mužů a 3 ženy. Vlastníme požarní stříkačky PS 8 a PS 12. Naše "základna" je v Kulturním domě v Nepomukách, o který se rovněž staráme. Na jaře roku 2011 zde proběhla rekonstrukce v podobě odvodnění okolí KD a vytvoření drenáží. V brzké době by se měl rekonstruovat i vnitřek KD a to zejména novou elektroinstalací a upravením sálu a přísálí. Od jara 2011 náš sbor v KD provozuje Klubovnu, kam chodí na pivo a jiné občerstvení většina místních i spousta přespolních hostů. 

Pořádáme také společenské akce a zábavy, viz sekce dění v obci.

Na jaře 2011 jsme založili závodní hasičské družstvo (viz náš tým). Postupně doplňujeme materiál a snažíme se vyrovnat družstvům ve VCÚ a VČHL. Vybudovali jsme pro tyto účely tréninkovou dráhu. Postupně z ní děláme sportovní areál nejen pro hasiče. 

 

Kulturní dům

 

dsc_0440.jpg

 

 
 


Facebook

Statistiky

Online: 3
Celkem: 308827
Měsíc: 5606
Den: 147