Jdi na obsah Jdi na menu
 


Spartan Super Klínovec 21.6.2014

  V sobotu 21. června se na Klínovci konaly závody série Spartan Race. Jednalo se o kategorii Super, což je běh na minimálně 13km s 21 překážkami. Ale ve skutečnosti to bylo něco málo přes 14km a 23 překážek....

 V sobotu 21. června se na Klínovci konaly závody série Spartan Race. Jednalo se o kategorii Super, což je běh na minimálně 13km s 21 překážkami. Ale ve skutečnosti to bylo něco málo přes 14km a 23 překážek.

klinovec_cz.png

My jsme dorazili už den předem a na místě jsme přespali. Ráno po probuzení nás čekal trošku teplotní šok. Bylo jen 7°C. Na nic jsme nečekali, převlékli jsme se a vyrazili k registraci. Po zaregistrování jsme už jen čekali na start naší vlny. 

10435926_827148967296708_5121573930337565157_n.jpg

Po odstartování nás čekal výběh do červené sjezdovky dlouhý cca jeden kilometr. Na tomto úseku byly první překážky a to proskákání přes pneumatiky a přelezení balíků sena. Po výstupu sjezdovky jsme si na moment mohli prohlédnout vrchol hory Klínovec a už jsme si to šinuli zase dolu z jiné sjezdovky. Po cestě dolu jsme narazili na cestu kde nás čekali další překážky. Přeskočení malé bariéry, podlézání a proskočení oknem. Následovbalo mírné stoupání, ve kterém bylo prolezení tunelu a přeskoky klád přes cestu. Po několika km mírného stoupání jsme se dostali zpět na horu Klínovec a opět jsme seběhli dolu přes nově postavenou sjezdovku. Na té nás čekalo vytáhnutí závaží lanem, ručkování po lešení, hod oštěpem a přenášení kbelíku plného kamení. Po tomto krkolomném klesání jsme prolezli pod mostkem a pokračovali znovu do kopce korytem potoka. Po vylezení z potoka následovalo přelezení sítě zavěšené mezi stromy a pak krkolomný výstup do velice prudkého kopce. Po několika stech metrech stoupání jsme dostali na záda 20kg pytel písku a pokračovali ještě tak 100m do kopce a zpět. Dále se pokračovalo cestou mírně nahoru až na vrchol kopce. Na kopci jsme přelezli bariéru a pokračovali z kopce až k tahání kolejnice na řetězu a zase z kopce k převracení traktorových pneumatik. Odtud to byl už jen kousek k dalšímu podlézání mostu a přelézání klád. Následovalo mírné stoupání k podlézání ostnatého drátu. Za touto překážkou už to bylo jen kousek z kopce přes jámy s vodou, šplhem po laně, skluzavkou, přelezením šikmé stěny a přeskočením ohně do cíle. V cíli dostal každý závodník památnou medaili a tričko.
 
 
Závod to byl hodně náročný a vyčerpávající a tak není divu, že někteří lidé (včetně nás) byly rádi za projdutí cíle.
 
Fotky zde.
 
 
 
 


Facebook

Statistiky

Online: 1
Celkem: 313295
Měsíc: 4581
Den: 133