Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oslavy 115. výročí založení SDH Nepomuky 24.7.2013

  Nepomučtí hasiči v sobotu 24. srpna oslavili 115. výročí od založení místního Sboru dobrovolných hasičů. Oslavy byly zahájeny společným nástupem, přivítáním hostů okolních sborů a proslovy Josefa Kittnera (starosty SDH Nepomuky) a Hany Motlové (starostky obce Horní Čermná)....

 Nepomučtí hasiči v sobotu 24. srpna oslavili 115. výročí od založení místního Sboru dobrovolných hasičů. Oslavy byly zahájeny společným nástupem, přivítáním hostů okolních sborů a proslovy Josefa Kittnera (starosty SDH Nepomuky) a Hany Motlové (starostky obce Horní Čermná).

 

Hlavní bod programu vyplnila soutěž v hasičském útoku a pivní štafetě. Těchto soutěží se zúčastnilo 9 týmů. Každá ze soutěží měla svého vítěze a následně se také vyhlásil celkový výherce slavností. V hasičském útoku vyhrálo družstvo – SDH Horní Třešňovec, v pivní štafetě – SDH Nepomuky ženy. Celkovým přemožitelem se stal tým SDH Nepomuky ženy a pohár tak získali oslavenci. Všichni návštěvníci se mohli podívat na zásah profesionálních hasičů z Lanškrouna, kteří předvedli jak uhasit motorové vozidlo a postupně ho rozebrat. Dále se někteří příchozí mohli nechat vyvést na plošině do výšky 27m a mohli se podívat na areál slavností z výšky. Celé odpoledne hrála kapela Ujde to a večer následovala rockotéka – písničky na přání. Během slavností byla k vidění historická hasičská vozidla, moderní technika a vzpomínkové fotografie z archivu místních požárníků.

Pavlína Hajzlerová

www.lanskrounsko.cz

 

TImelapse akce - www.fotokokos.cz

 

Fotky z akce:

 
 


Facebook

Statistiky

Online: 5
Celkem: 314584
Měsíc: 4810
Den: 217