Jdi na obsah Jdi na menu
 


VCÚ Nepomuky 31.8.2014

 Cíl nepomuckých hasičů byl jasný už od zimy. Vybudovat dráhu, na níž se bude moci uskutečnit na konci prázdnin závod zařazený do Velké ceny Ústeckoorlicka. Když v Nepomukách „Pod poldrem“ na jaře začaly jezdit bagry, nikdo nevěřil, že to dokážeme, ale sen se stal skutečností a díky počasí, které nám opravdu přálo a úsilí spousty a spousty lidí jsme mohli 31. srpna uspořádat první ročník Nepomuckého poháru. Účast týmů byla veliká, možná i proto, že byli všichni zvědaví, jak nakonec zvládneme organizaci téhle nemalé akce. Celkem dorazilo 19 týmů mužů a 11 týmů žen....

Cíl nepomuckých hasičů byl jasný už od zimy. Vybudovat dráhu, na níž se bude moci uskutečnit na konci prázdnin závod zařazený do Velké ceny Ústeckoorlicka. Když v Nepomukách „Pod poldrem“ na jaře začaly jezdit bagry, nikdo nevěřil, že to dokážeme, ale sen se stal skutečností a díky počasí, které nám opravdu přálo a úsilí spousty a spousty lidí jsme mohli 31. srpna uspořádat první ročník Nepomuckého poháru. Účast týmů byla veliká, možná i proto, že byli všichni zvědaví, jak nakonec zvládneme organizaci téhle nemalé akce. Celkem dorazilo 19 týmů mužů a 11 týmů žen.

2-dsc_0872.jpg

Jako první odstartovalo domácí družstvo mužů a zahájili dvoukolovou soutěž na sklopné terče časem 19,96 s. Na druhé dráze se jim tolik nevedlo a nakonec vybojovali 17. příčku. Pak už všechno běželo jak po másle a o skvělou podívanou nebyla nouze. O nejvyšší stupně se popraly kvalitní extraligové týmy z Kunčic. Letohradské klání nakonec zaslouženě vyhrál Letohrad Kunčice „B“, který se jako jediný dokázal dostat pod hranici sedmnácti vteřin a na tenhle rok tak přidělili dráze rekord trati 16,91 s. Uvidíme, zda v příštím roce čas někdo pokoří. Mohl by se o to pokusit tým z druhé příčky Letohrad Kunčice „C“, který předvedl čas 17,11 s. A aby toho nebylo málo, třetí místo v mužské kategorii si odváželo družstvo Letohrad Orlice s časem 17,33 s.

1-dsc_0860.jpg

Ani v ženské kategorii Letohrad nezaostával. První místo obsadily ženy z Letohradu Orlice s časem 17,64 s a hned na druhé příčce jsme mohly vidět Letohrad Kunčice s časem 17,71 s. Alespoň třetí ženskou příčku jsme neposlali do Letohradu, ale o trochu blíž, konkrétně holkám z Dolního Třešňovce za čas 18,28 s. Domácí tým žen bojoval do poslední chvíle. Po prvním pokusu jsme se radovaly, když se na ceduli objevil krásný čas 18,56 s a ve druhém nám oči zářily ještě víc, když jsme ho vylepšily na 18,33 s. Nakonec z toho byla sice bramborová medaile, ale my jsme i tak hrdé na to, co jsme na domácí půdě předvedly.

3-dsc_0916.jpg

Ostudu myslím nikdo z nás neudělal a vzhledem k náročným přípravám jsme rádi, že oba naše týmy předvedly solidní časy. Kromě sportovních výkonů bylo doufám pro některé lákadlem i dobré jídlo jako třeba výborné makrely nebo grilovaná krkovice. Po dobrém obědě jsme mohli odměnit soutěžící za jejich výkony. Ráda bych poděkovala všem našim sponzorům, bez kterých by se tato akce mohla jen stěží uskutečnit. Slibujeme, že se pokusíme doladit do příštích let menší organizační nedostatky, a doufáme, že se minimálně v takovém počtu závodníků i diváků setkáme zase za rok na druhém ročníku Nepomuckého poháru.

Lucie Křivohlávková

 

Průběžné výsledky mužiženy.

Fotky ze závodů zde.

Videa ze závodů

muži 2. pokus

ženy 1. pokus

ženy 2. pokus

 

 

 
 


Facebook

Statistiky

Online: 2
Celkem: 314759
Měsíc: 4858
Den: 184