Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktivita SDH na počátku roku 2012

 
Začátek roku s sebou přinesl novou sezónu a nepomučtí hasiči rozhodně nezaháleli. Pořídili si nové vybavení, postarali se o úpravu okolí své klubovny...

Jaro 2012 z pohledu hasičů SDH Nepomuky


Začátek roku s sebou přinesl novou sezónu a nepomučtí hasiči rozhodně nezaháleli. Pořídili si nové vybavení, postarali se o úpravu okolí své klubovny, pilně trénovali a pro Vás, své příznivce, připravili několik zajímavých akcí. Celkově jsou naši hasiči ve skvělé kondici a nemohou se dočkat prvních závodů.


Na konci ledna, konkrétně v pátek 27., jsme se zúčastnili okrskového cvičení v Horní Čermné. Vyzkoušeli jsme si tak situace jako je požár ve špatně přístupném terénu, likvidace spadlých stromů, hledání nezvěstné osoby v lese či transport zraněných k příjezdové komunikaci. Všechny lidské životy i majetek se nám nakonec podařilo zachránit, a tak se po ukončení cvičení mohla konat okrsková schůze, kde jsme zhodnotili nové dojmy a zážitky z akce. Této zkušenosti si velmi ceníme a náš kolektiv je sehranější než kdy dřív.


Únor se nesl v duchu přípravy techniky. Hned na začátku jsme odvezli naši přenosnou požární stříkačku úpravci sportovních mašin Ing. Karlu Gábovi, který patří mezi špičku úpravců těchto strojů. Objednali jsme si u něj druhou nejsilnější verzi, jenž nám nabídl, upravil obsah a výkon, přičemž úprava dále obsahuje čtyř-svodový výfuk a sportovní úpravu čerpadla.


3. března se konala první velká akce tohoto roku, a to Křapáčové hody. Připravili jsme pro Vás hned několik variant: křapáče plněné masovou či zeleninovou směsí, se zelím a uzeným nebo například škvarkové křapáče. Kdo však této bramborové pochoutce neholdoval, rozhodně netrpěl hlady. Podávali jsme totiž i topinky s masovou směsí nebo barches s jablky a švestkami. Zájem byl opravdu obrovský a už před 21. hodinou bylo snědeno všechno do posledního drobečku. Tímto se omlouváme všem, kteří už nestihli ochutnat. Na příští křapáčové hody určitě zasadíme více brambor.

O týden později, 10. března jsme se vydali do Kelče, který se nachází mezi Přerovem a Valašským Meziříčím. A proč jsme to vlastně jeli do Kelče? Sídlí zde již zmiňovaný Ing. Karel Gába, a my jsme si konečně jeli pro pořádnou mašinu, která nám snad zajistí dobré sportovní úspěchy. Cestou zpět jsme se zastavili v Olomouckém hasičském obchodě, kde jsme již měli připravenou sadu sportovních hadic. Teď už to bude jen na naší rychlosti.


Po velkém úspěchu křapáčových hodů jsme pro Vás přichystali další akci. Tentokrát šlo o první jarní grilování, kdy jsme podávali makrely, které sklidily velký úspěch a naše první grilování se protáhlo dlouho do noci.

Kančí hody, které se uskutečnily 14.4. se již tradičně vydařily. Návštěvníků, kteří chtěli ochutnat kančí pečeni se zelím, či šípkovou byl plný kulturní dům. Dále jsme připravili kančí guláš a býčí žlázy, které šly taktéž hodně na odbyt. Všechno připravené jídlo se snědlo, a tak věříme, že jste byli spokojeni.

V době, kdy pro Vás zrovna nechystáme nějaké akce, probíhá v naší klubovně spousta brigádnických hodin. Zajišťujeme topení na zimu, opravy hasičského zařízení jako je Avie a požární stříkačka, položili jsme obrubníky podél parkoviště u kulturního domu, opravili venkovní posezení atd.

Dále připravujeme letní prodejní stánek, který bude otevřen již na čarodějnice, i když bohužel ještě nebude dokončen do finální podoby.

Nakonec bychom Vás chtěli pozvat na Pivní slavnosti, které se budou konat 2. 6. 2012 na louce pod „Poldrem“, a zároveň Vám poděkovat za Vaši přízeň, vážíme si toho, Vaše podpora nás ujišťuje, že jdeme správným směrem, a že naše práce není zbytečná.

                                                                                                                                            

                                                                                                                                                             Milan Šilar 

 
 


Facebook

Statistiky

Online: 1
Celkem: 313596
Měsíc: 4630
Den: 195